Cuma

Eda Taşpınar At Kuyruğu Şampuanı

|
Hoola !
Blog maceramın başından beri bana eşlik edenler  az sonra adını anacağım klubü iyi bilecektir ^^ Uzun süredir listeye bir numaradan girmeyi hak kazanacak niteliklere sahip bir ürünün bahsi geçmemişti blogda . Yanlış anlaşılmasın lütfen , kast ettiğim : " Evlat olsa sevilmeyecekler klubü " .

Hayat disiplinini , öz güvenini  ve girişimci ruhunu pek sevdiğim hatun kişi : Eda Taşpınar , fırsatçı girişim eylemi ile atılım yapıp ülkemiz kozmetik pazarına sunduğu At kuyruğu şampuanı üzerine biraz konuşalım istedim . Detaylara geçmeden önce ... 




Özellikle saç bakımı konusunda hatırı sayılır okuyanım olduğu için firmalar tarafından gönderilen bir şaç bakım ürünlerini beğenmeyip dile getirdiğim zaman ciddi anlamda tavır görür oldum . Bu sebeple bu kategoride uzun zamandır basın ürün kabul etmiyorum  .

Onlar memnun olsun diye beğenmeyip üzerine saçlarımı mutsuz eden bir şampuanı/maskeyi sempatik gösterecek değilim ki emeğime saygısızlık olarak görüyorum bu tavrı . Blogger demek ; Ürün kobayı demek değildir . Ne zincir kozmetik marketlerinin kölesiyim ne de firmaların bana gönderdiği ürünü yazmaya değer  görmeyip siteme not bile almadığıda maruz kaldığım profesyonellikten uzak kaprislerine katlanmak zorundayım !

Yazmaktan en keyif aldığım kategoride almaya değer ürünler burada olmaya devam edecek hepimizin bildiği markalara selam olsun  . Market tipi ürün üretip boş vaatlerle geleceğinize iyi ürün üretin zira süslü sunumlar saçmalıkları örtmeye yetmiyor üzgünüm .

Başlarken ... Görseller için üzgün olduğumu belirtmeliyim zira şampuanın ambalajı o kadar kalitesiz ki kullanım miktarı yarıda  ve sabit bir yeri olmasına rağmen anında deforme oldu . Zaten ilk bakışta bile merdiven altı üretim hissi yaratan kötü tasarımını , deforme oluşu ile kanıtlamış oldu . 

Şampuan ambalajındaki fotoğrafın beni ayrıca gülümsettiğini belirtmeliyim , hiç profesyonel olmamış . Türk kozmetik sektörünün ilk yıllarındaki amatör ruhları anımsatıyor bana ^^

Saçlarımın dönemsel ihtiyaçları ve organik şampuanlarımın bitiş periodunda ara geçiş olarak farklı bir şampuan rutinime dahil ettiğimi hepiniz biliyorsunuz . Yeni çıktığında büyük ses getirdiği için incelemeden sepete attığım şampuanı bir iki kullanımda sonuç olarak memnun kalmıştım gayet yumuşak bir sonuç almıştım ki yardımcı ürünlerimin etkisi bunda zaten yadsınamaz . 

Bu hevesle düzenli kullanmaya karar verip 2 haftalık kullanım sonunda , sonuçtan bin pişman oldum . Saç derimde berbat bir pullanma ve dökülme süreci başladı ki  içerik listesini incelemek zaten yeterli bir kanıt , sebebini anlamak için . Saçlarımın hacim niteliğini sıfırlayan ve  nemini emen bir etkisi oldu tam anlamıyla .

Normalde içeriğe dikkat eden ve şampuan konusunda hassas davranan tavrım nedense güven verici lansmanlarından dolayı ve yoğun bir anıma denk gelişinden sorgulama gereği duymayışımın  bedelini ekstra bakımlara zaman ve bütçe ayırmakla fazlaca ödedim . Bu şampuanın içerik listesindeki berbat kimyasallarının bir çok açıklaması şu yazımda mevcut . Bol köpüren ve arındırması zor olan şampuan maalesef saçlarınıza yapabileceğiniz kötülükten öteye geçemeyecek kadar başarısız bir çalışma olmuş . Bir kaç saç dostu özü listenin ortalarına atarak gerisini saç derisine düşman kimyasallar ile harmanlayınca sonuç bu olmuş ki Eda Taşpınar'ın bu halde kendi ürettiği şampuanını kullandığını hiç ama hiç sanmıyorum .

At kılı fırçasını ne kadar sevdiysem , şampuanı o kadar sevmedim ve kesinlikle uzak durmanızı öneririm .
Sevgilerimle ^^


19 yorum :

  1. Parfüm kullanmıyorum yumuşatıcı kokuyorum dediğinden beri hatunun güvenilir oluşu tartışılır benim için.
    Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah valla iyiymiş bu detayı kaçırmışım ben 😶

      Sil
  2. bunun hakkında hiç olumlu bir yorum okumadım maalesef ama revox hakkında iyi şeyler duymuştum kullanıyorum ama daha tam karar veremedim hakkında onun da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revoxu ben de hep iyi duydum mutlaka denicem senin yazını bi okiyim tabi önce ^^

      Sil
  3. Ürünün bu kadar kötü olmasına şaşırdım doğrusu. "berbat kimyasallarının bir çok açıklaması şu yazımda mevcut" demişsiniz ama linki bulamadım, paylaşabilir misiniz, merak ettim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pardon linki aktif yapmamışım güncellicem hemen :) maalesef baya kötü bir şampuan ve kimyasal deposu

      Sil
  4. Bütün yazdıklarına katılıyorum. Firmaların ürünü beğenmediğimizde veya bize uygun olmadığını yazdığımızda gösterdikleri tepki gerçekten komik oluyor. Herkes herşeyi beğenebilir mi akıl var mantık var. Kaldı ki E.Taşpınar şahane vücudunun ekmeğini yaşı ilerlemeden yemek için her dakika yeni bir atılım(!) yapıyor. Güneş yağı ve at kılı fırça akıllı adımlardı ama saç konusunda hayran olunacak biri değil ki. Neyse içimi döktüm rahatladım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel özetlrmişsin teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Evet insta bloggercıklar ve ürün için blog açıp her ürünü yalayarak pohpoh yapan hatunlara üzülüyorum yıllardır yazanlara hakaret gibiler

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten atın üstündeki Eda Taşpınar görseli muhteşem ve şampuanın kötülüğünü oldukça yansıtıyor zaten ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha valla gulmek istemezdim ama evet ... Eda Taşpınar sac konusunda rol model alinacak biri degil ayrica :/

      Sil
    2. Ahaha valla gulmek istemezdim ama evet ... Eda Taşpınar sac konusunda rol model alinacak biri degil ayrica :/

      Sil
  7. Şampuanı 2 hafta düzenli kullandım. Kullanmaz olaydım. hayatımda böyle bir kepeklenme ve dökülme görmedim ben. Cidden haram zıkkım olsun. Hayır bırakalı bi hafta oldu hala kepek hala dökülme. hiç sorunsuz başıma dert açtım ya. Kullanmayın cidden yazık günah saçlarınıza da paranıza da. Keşke yazınla önceden karşılaşsaydım kermitçim. :(

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Umarım bizim gibi sorun yaşamazsın dicem ama içerik listesine bakınca :(

      Sil
  9. Bu şampuanı ben de aldım, 1 aydır kullanıyorum, ancak sizlerle aynı düşünceleri paylaşamayacağım.. Son derece yoğun dökülme sorunu yaşıyordum, ve en marka şampuanlar dahi çare olmadı, ama bu şampuanı gratis mağazasından aldığım günden beridir dökülmelerim durdu diyebilirim..Şampuanı kullanırken avuç içine aldığım miktara, bir damla da SYOSS marka saç serumu damlatıp öyle uyguluyorum saçıma, sonuç mükemmel... Serumdan dolayı mıdır bu iyileşme bilemiyorum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç alabilmenize sevindim inanın fakat kötü içerikli bir şampuan olduğu gerçeği hala aklımda :( (

      Sil
  10. Bence superrrr yumusaklik parlaklik son derece uzatmada hizlandirdi artik kulaniyorum yeni 5yildizzzzz

    YanıtlaSil

Renk kattığınız için teşekkür ederim ♥