Pazar

En Kalıcı & Seksi Kadın Parfümleri |

|

HOOLA ! 

Parfüm dünyasına dair atılabilecek bir çok başlık var kuşkusuz  ! Hafızadan en geç silinen hatıraların koku üzerine olduğunu söylersem sanırım günün başlığının temelini oluşturabilirim . Öyle ki amacından ötesinde  sanatı da içine alan bu büyülü dünyaya dair önemli tüyolar ve beraberinde size uyacak doğru parfüme ulaşan kestirme yollara doğru rotanızı kırmanız için mini bir rehber daha katmak istedim çok sevilen çiçeksi parfüm rehberi (tık) sonrası blog arşivine .
Parfüm ve seksapalite kavramı iç içe köşede dursun seçimlerimizi beklentiler ve popüler imzalar da belirliyor çoğu zaman . Bu konuda hiç mütevazi olmayan tavrımı ; tenimi iyi tanımam ve yakışanı bilmeme borçluyum . Kokuların sınırsız i dünyasında illa popüler imzalara sığınmaya gerek yok özetle . Sıradan bir parfüm doğru tende zihinlere kalıcı bir silajla kendini yerini bulacaktır donesini akıllara kazımak gerek .

Bu alanda  deneyim günlüğünüzün içeriği kısıtlı ise tercihlerinizi oluşturmanız için muzur bir kaç tüyo ile başlayabilirim . Örneğin ; erkekler açık ara vanilya baskın notaları daha seksi buluyor araştırmalara göre . Devamı ise ; meyveli ve çiçeksi kokular ile devam ediyor . Elbette bu konuda net bir hedef vermek zor olsa da kendi tecrübelerim ve koku , tat alma araştırmaları makalelerine şöyle bir dalış yapınca sokağın sonu tatlı kokulara uzanıyor ki bu da bilinç altında yatan annelerin mutfaktaki tatlılar ile şımarttığı minik erkekleri çıkartıyor gün ışığına ^^

 " En seksi parfüm hangisi " diye merak ediyorsanız bunun için aynaya bakmanız gerek zira öz güvende yatıyor bunun cevabı işin gerçeği ... Parfüm ise ; onu tamamlayacak ve mesajınızı bırakacak en iyi partner ! Afrodizyak saçan bir kaç öneri ile belki aradığınızı bulabilirsiniz . En kalıcı notalara giden yol oryantal , mistik ve odunsu tınılarda gizli ama yinede belirgin tüyolar isterseniz yazarınızın  kişisel deneyimleriyle oluşturduğu en kalıcı parfümler rehberinden faydalanabilirsiniz ^^


1- Armani Si :
Üst  : Frenk üzümü
Orta : Frezya , gül
Alt Nota : Vanilya , paçuli , misk 

Çıktığı günden bu yana  sessiz bir şekilde bir çok popüler parçayı yerinden etti . Feminen , zarif ve etki bırakan ateşli bir koku . Armani ailesinden " Code " ayrıca bir alternatif olabilir bu rehbere ama bir süredir onu kullandığım için listenin başına klasiklerden sıkılanlar için dahil oldu . Kalıcılığı tatmin edici olup denemeye değer zamansız bir koku .Armani Si parfüm yorumları için detayları içeren şu yazımı ulaşabilirsiniz .


2 - Dior Hypnotic Poison

Üst : Kayısı ,erik , hindistancevizi
Orta : Sümbülteber , yasemin , zambak , gül , gül ağacı , kimyon
Alt Nota : Badem , vanilya , misk
Dior ailesinin bilinen en eski ve iddalı parfümlerinden olan hypnotic poison , afrodizyak banyosu olarak tanımlanabilir . Öyle ki bu etkisinden sebep bazı arap ülkelerinde ve hava yolları çalışanlarına yasakladığına dair kulisler mevcut . Kalıcılığı tam hayal edilen gibi . Etkili vurucu bir imza arıyorsanız doğru adres fakat kullanım yerlerine dikkat etmek gerek o sebeple alternatif bir parfümünüz daha olmalı hihih ^^ Sonbahar , kış ve özel gecelere uygun .



3- Gucci Guilty Black
Üst : Özlü kırmızı meyveler , pembe biber
Orta : Ahududu , leylak , menekşe , şeftali
Alt Nota : Paçuli , amber

Arşivimizde detaylı yazısını şuradan okuyabileceğiniz bu parfüm sıcak duyular aşılayan yoğun oryantal ve çiçeksi çizgide . Üst nota açılışını kırmızı meyveler selamlarken pembe biberin ortam atmosferini yükseltmesi ile devam ediyor . Devamında gelen ahududu , leylak , menekşe ve şeftali kombinasyonu ile başarılı bir geçiş ile duyulara enerji ve afrodizyak aşılıyor . Kalıcılığı tene göre tartışılır çıtada olsa da başarılı bir koku ^^


4 - Just Cavalli  Roberto Cavalli
Üst : Portakal çiçeği , tiare
Alt Nota : Hindistan kremsi gül ağacı

Çiçeksi seksi tınıda davetkar ve heyecan uyandıran bir parfüm . Tasarımı da oldukça feminen olan kokunun nota açılışı portakal çiçeği ile başlayıp tiare çiçeği ile nabzı yükseltiyor . Kremsi hindistan gülü ile finali yapan floral kokteyl hak edecek tenlerde kesinlikle yerini bulacak kadar başarılı bir koku .




5 -  Dior  Addict

Üst : Mandalina , böğürtlen
Orta : Gece kraliçesi , yasemin , portakal çiçeği , gül 
Alt Nota : Vanilya , tonka fasulyesi , sandal ağacı

Yine iddia dolu imza tadında bir parfüm ! Çok dişi bir parfüm ve dozunda kullanılması gerek kesinlikle . Vanilya severler için klas bir tercih fakat yinede ekstra parfüm bulundurmanız gerekecektir koleksiyonunuzda iddiasına bakarsak . Esmer tende çok daha kalıcı olup beyaz tenleri de üzmeyecek cinsten . Mevsimsel olarak kış ve özel gecelere yakışıyor .

6 - Chanel No 5



Üst : Portakal çiçeği , ylang ylang ,bergamot , amalfi limon , aldehitler
Orta : Süsen , yasemin , süsen kökü ,  gül , zambak
Alt Nota : Vetiver , misk , sandalağacı , paçuli , meşe yosunu , kehribar , vanilya civetta

Temizlik ve huzur hissinin bir arada olduğu sade ama oldukça kadınsı imza taşıyan bir koku . Zaten kült olmuş kokuların değişmez üyesi , Marilyn hatunun favorisi olduğunu düşününce sanırım anlatmak istediğimi daha net ifade edebilirim .


Dkny Be delicious Night
Üst : Pembe greyfurt , zencefil , böğürtlen , frezya
Orta : Orkide , yasemin , zambak 
Alt Nota : Misk , sarı sakız , tütsü , silhat , kabe samanı

Farklı ve orijinal bir koku ailesi tüm serisi ile . Kişisel olarak lezzetli ve iştah açan neşeli kokusu ile kesinlikle klasik çizgilerden ayrılan denemeye değer bir koku .


Chanel Chance 
Üst : Pembe biber , ananas , paçuli , sümbül , iris 
Orta : Yasemin , limon 
Alt nota : Kehribar , vetiver , beyaz misk , vanilya 

Daimi favorim . Çiçek ve baharat üzerine en güzel yorumlardan olsa gerek . Detaylarına şu yazımdan ulaşabilirsiniz . Zamansız bir koku kesinlikle tüm övgüler onun için az ^^ Chance ailesinde herkese hitap eden bir koku olduğuna inanıyorum denemelisiniz . En iyisi siz chanel chance yorumları yazımı okuyun .



Tom Ford Black Orchid 

Üst : Yasemin , gardenya , ylang ylang , bergamot limon
Orta : Baharatlar , meyve aromaları , orkide , lotus
 Alt Nota : Kabe samanı , sandal ağacı , silhat , misk , tütsü , vanilya , meksika çikolatası


 Kuşkusuz ki lüks parfüm skalasının tahtına oturabilecek en güzel örneklerden biri . Lüks ve arzu nesnesi algısı yaratıyor dimağda çiçek ve çikolata tınılarının birleşimi . En özel parfümlerimizi kullanmaya kıyamayız ya ... İşte bu algıları bir kenara bıraktığınız hep böyle koksam dedirten parfüm  farklı bir şey arıyorum derseniz doğru adres ^^ Çok gizemli ve tutkulu bir koku .

O'juvi Sandra 
Ve yazarınızın son keşfi ! Detaylı yazısı gelecek fakat eğer high end parfümlere bütçe ayırmayı sevmiyor fakat o skalada bir koku ailesi arıyorsanız doğru adres tam burası (tık) Chole, Armani gibi isimlerin tutkunu iseniz önce sandra ile başlamanızı öneririm . Tendeki tutunuşu çok kalıcı olmakla birlikte kavun , elma , gül , misk harmanı ile seksi ama enerjik bir çizgi yakalanmış ^^


Benden bu kadar listeyi uzatma görevini size devrediyorum .
Sevgilerimle .

 İNSTAGRAM ❄TWITTER❤FACEBOOK ❄G+PLUS♫   



13 yorum :

  1. Davidoff Echo çok kalıcı oluyor bende ilk etapta ağır ama sonradan mükemmel bir kokuya dönüşüyor, bir de Noa aşığım o kokuya yaa ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noa kalp ben ^^ Davidoff bana sportif geliyor pek benlik değil ama güzel tınıları var kesinlikle

      Sil
  2. çok faydalı bir paylaşım olmuş canım mümkünse bloğumda paylaşabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^^ Elbette paylaşabilirsin link kaynağı vererek dilersen diğer türlü bloglarımıza zarar google açısından ^^

      Sil
  3. ojuvi ve si merak ettiğim kokular arasında. Chanel <3

    YanıtlaSil
  4. Ojuvi ile baslayabilirsin hatta sandra si ile örtüşüyor bazi notalarda onunla ayninkeyfi veriyor^^

    YanıtlaSil
  5. Chanel coco mademoiselle favorim daima, ayrıca Tom Ford black de mükemmel.

    YanıtlaSil
  6. Chanel coco mademoiselle favorim daima, ayrıca Tom Ford black de mükemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın güzel seçimler ^^

      Sil
  7. Chanel favorim, güzel bilgiler için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. gerekli parfüm açıklamısını yapmışsınız emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Parfum konusunda, çok hassas bir koku alma dıyusuna sahibim en kaliteli en gözdelerden birçoğunu beğenmediğimi söyleyebilirim Tom ford lar, yada Chanel No5 / N19 yada coco madaloiselle, este lauderler bana göre waow luk değiller beğenmiyorum.
    Chanel Chence(Edp), Versace B.Christal(edt), Chloe si belle(Edp) güzeldir.. Dior hypnotic posion kullanmadım :)) fakat onunda kokusu çok güzeldi..

    YanıtlaSil
  10. Ojuva Sandra seksi ve çekici bir kokumu acaba

    YanıtlaSil

Renk kattığınız için teşekkür ederim ♥